Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het venkelzaad 1 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de orzo toe en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg kokend water toe, schep om en laat de orzo met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar worden.
Verkruimel ondertussen de feta. Snijd de dille fijn en de muntblaadjes in reepjes.
Schep, als de orzo bijna gaar is, in delen de spinazie door de orzo totdat de spinazie slinkt. Schep de feta en dille erdoor. Breng de orzo op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de munt.
Orzo met spinazie, feta en munt
Deze orzo met spinazie, feta en munt is o(r)- zo lekker en ideaal voor op de camping: in 15 min. zit jij met je bordje voor je tent of caravan.
- bewaartipDit gerecht kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Orzo met spinazie, feta en munt
Deze orzo met spinazie, feta en munt is o(r)- zo lekker en ideaal voor op de camping: in 15 min. zit jij met je bordje voor je tent of caravan.

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en het venkelzaad 1 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg samen met de orzo toe en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg kokend water toe, schep om en laat de orzo met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar worden.
Verkruimel ondertussen de feta. Snijd de dille fijn en de muntblaadjes in reepjes.
Schep, als de orzo bijna gaar is, in delen de spinazie door de orzo totdat de spinazie slinkt. Schep de feta en dille erdoor. Breng de orzo op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de munt.
bewaartip:Dit gerecht kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
2 tenen knoflook
300 g orzo pasta
700 ml water
200 g feta
10 g verse dille
7½ g verse munt
600 g spinazie