Zomerstamppot met sla en tonijn

Nee hoor, stamppot is echt niet alleen voor de winter, dat bewijst deze zomerstamppot wel.

375 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Giet ondertussen de tonijn af in een zeef en vang de olie op. Was de kropsla en snijd in grove stukken. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de tonijn met de kappertjes en 2 el citroensap (per 4 personen), laat staan tot gebruik.

  3. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en roerbak de courgette en bosui 2 min. op hoog vuur.

  4. Giet de aardappelen af en bewaar 100 ml kookvocht ( per 4 personen). Stamp de aardappelen met het kookvocht en citroenrasp tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de kropsla, courgette en bosui erdoor. Verdeel de tonijn over de stamppot.

  • vegatipVervang de tonijn door 400 g kikkererwten uit blik (geprakt) en bak de courgette in olijfolie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zomerstamppot met sla en tonijn

Nee hoor, stamppot is echt niet alleen voor de winter, dat bewijst deze zomerstamppot wel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig