Halveer de flespompoen in de lengte, een helft gebruik je niet. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op het werkblad en prik er met een satéprikker 12 gaten (per 12 stuks) in. Draai de prikker een beetje rond in het gaatjes zodat deze iets groter worden. Leg de pompoen met de gaatjes naar boven op een serveerschaal tot gebruik.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prik een tumtum met de bolle kant naar beneden op de satéprikker en duw 3 cm. naar beneden. Steek vervolgens voorzichtig de satéprikker 3 cm in de stroopwafel tussen de twee wafeltjes zodat het op de tumtum rust. Gebruik alleen het musketzaad van de Strooipret en verdeel over een plat bord.
Doe het glazuur in een hittebestendige hoge beker en meng met de gele kleurstof. Doop de stroopwafels tot het tumtum in het glazuur. Laat het overtollige glazuur van het spiesje druipen. Tik eventueel de satéprikker voorzichtig op de rand van beker. Leg het spiesje plat op het musketzaad en leg er, wanneer het glazuur nog nat is 2 oogjes op. Laat 10 min. drogen. Herhaal met de rest van de spiesjes. Leg ondertussen de decoratiestift in een kommetje warm water.
Teken met de chocolade decoratiestift een leuk mondje en prik terug in de pompoen. Herhaal met alle stroopwafels.
Stroopwafeltraktatie
Een vrolijke snack die de kinderen spontaan doet lachen. Deze stroopwafeltraktatie maak je met glazuur, tumtum snoepjees en glazuur. Laat de stroopwafelpret maar beginnen!
- bereidingstipAls het glazuur te hard wordt, zet de beker dan in een kommetje met warm water en roer het glazuur door tot het weer vloeibaar is.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stroopwafeltraktatie
Een vrolijke snack die de kinderen spontaan doet lachen. Deze stroopwafeltraktatie maak je met glazuur, tumtum snoepjees en glazuur. Laat de stroopwafelpret maar beginnen!

12 personen
175 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de flespompoen in de lengte, een helft gebruik je niet. Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op het werkblad en prik er met een satéprikker 12 gaten (per 12 stuks) in. Draai de prikker een beetje rond in het gaatjes zodat deze iets groter worden. Leg de pompoen met de gaatjes naar boven op een serveerschaal tot gebruik.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Prik een tumtum met de bolle kant naar beneden op de satéprikker en duw 3 cm. naar beneden. Steek vervolgens voorzichtig de satéprikker 3 cm in de stroopwafel tussen de twee wafeltjes zodat het op de tumtum rust. Gebruik alleen het musketzaad van de Strooipret en verdeel over een plat bord.
Doe het glazuur in een hittebestendige hoge beker en meng met de gele kleurstof. Doop de stroopwafels tot het tumtum in het glazuur. Laat het overtollige glazuur van het spiesje druipen. Tik eventueel de satéprikker voorzichtig op de rand van beker. Leg het spiesje plat op het musketzaad en leg er, wanneer het glazuur nog nat is 2 oogjes op. Laat 10 min. drogen. Herhaal met de rest van de spiesjes. Leg ondertussen de decoratiestift in een kommetje warm water.
Teken met de chocolade decoratiestift een leuk mondje en prik terug in de pompoen. Herhaal met alle stroopwafels.
bereidingstip:Als het glazuur te hard wordt, zet de beker dan in een kommetje met warm water en roer het glazuur door tot het weer vloeibaar is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 flespompoen
3 zakjes wit glazuur
12 tum tum snoepjes
12 roomboter ministroopwafels
32 g Leentjes strooipret
1 tube gele kleurstof
24 suikeroogjes
1 decoratiestift pure chocola
Dit heb je nodig
sateprikkers