Yoghurt maken

Zelfgemaakte yoghurt: ontdek de verrassend eenvoudige manier om je eigen romige yoghurt te maken!

165 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 uur wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de melk in een pan en verwarm tot 45 °C. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.

  2. Doe het mengsel in een afgesloten bak en laat minimaal 7 uur staan op een plek met een temperatuur tussen de 32 °C en 49 °C.

  3. De yoghurt is klaar als het iets dikker is geworden en naar yoghurt ruikt. Wil je dikkere yoghurt? Leg de kaasdoek in een zeef en deze op een kom. Schenk de yoghurt erin en laat uitlekken. Dit duurt ca. 1 uur. of langer tot gewenste dikte.

  • algemeen1 portie is na het uitlekken tot dikke yoghurt ca. 450 g.
  • bereidingstipGebruik weer 125 g van deze yoghurt als starter voor de volgende batch yoghurt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yoghurt maken

Zelfgemaakte yoghurt: ontdek de verrassend eenvoudige manier om je eigen romige yoghurt te maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig