Doe de melk in een pan en verwarm tot 45 °C. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
Doe het mengsel in een afgesloten bak en laat minimaal 7 uur staan op een plek met een temperatuur tussen de 32 °C en 49 °C.
De yoghurt is klaar als het iets dikker is geworden en naar yoghurt ruikt. Wil je dikkere yoghurt? Leg de kaasdoek in een zeef en deze op een kom. Schenk de yoghurt erin en laat uitlekken. Dit duurt ca. 1 uur. of langer tot gewenste dikte.
Yoghurt maken
Zelfgemaakte yoghurt: ontdek de verrassend eenvoudige manier om je eigen romige yoghurt te maken!
- algemeen1 portie is na het uitlekken tot dikke yoghurt ca. 450 g.
- bereidingstipGebruik weer 125 g van deze yoghurt als starter voor de volgende batch yoghurt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Yoghurt maken
Zelfgemaakte yoghurt: ontdek de verrassend eenvoudige manier om je eigen romige yoghurt te maken!

bijgerecht
4 porties
165 kcal
10 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Doe de melk in een pan en verwarm tot 45 °C. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
Doe het mengsel in een afgesloten bak en laat minimaal 7 uur staan op een plek met een temperatuur tussen de 32 °C en 49 °C.
De yoghurt is klaar als het iets dikker is geworden en naar yoghurt ruikt. Wil je dikkere yoghurt? Leg de kaasdoek in een zeef en deze op een kom. Schenk de yoghurt erin en laat uitlekken. Dit duurt ca. 1 uur. of langer tot gewenste dikte.
algemeen:1 portie is na het uitlekken tot dikke yoghurt ca. 450 g.
bereidingstip:Gebruik weer 125 g van deze yoghurt als starter voor de volgende batch yoghurt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
1 l volle melk
125 ml Pur Natur Biologische yoghurt
Dit heb je nodig
kaasdoek
zeef