Glutenvrije lasagne van Robin
Deze glutenvrije lasagne met prei, winterpeen en ricotta zit boordevol groenten. De combi van ansjovis en gehakt maakt 'm uniek.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een (stoof)pan op middelhoog vuur. Bak de ansjovisfilets met de olie, ui, knoflook en oregano 10 min. Roer af en toe door.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en spoel af onder koud stromend water. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de basilicum takjes en houd apart. Snijd de takjes fijn.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak 5 min. rul. Voeg de prei en peen toe en bak nog 5 min.
Voeg de basilicumtakjes, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 60 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Haal na 40 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng de helft met de ricotta. Snijd de cherrytomaten in blokjes van een ½ cm.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de laurierblaadjes uit de lasagne saus. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens de lasagnesaus, lasagnebladen en het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met een laagje ricottamengsel. Bestrooi met de blokjes cherrytomaten, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 50 min. in de oven. Haal na 30 min. de folie eraf, bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak nog 20 min.
Haal de lasagne uit de oven en laat 5 min. rusten voor serveren. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Glutenvrije lasagne van Robin
Deze glutenvrije lasagne met prei, winterpeen en ricotta zit boordevol groenten. De combi van ansjovis en gehakt maakt 'm uniek.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180608_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
35 min. bereiden
55 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een (stoof)pan op middelhoog vuur. Bak de ansjovisfilets met de olie, ui, knoflook en oregano 10 min. Roer af en toe door.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en spoel af onder koud stromend water. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de basilicum takjes en houd apart. Snijd de takjes fijn.
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak 5 min. rul. Voeg de prei en peen toe en bak nog 5 min.
Voeg de basilicumtakjes, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 60 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Haal na 40 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng de helft met de ricotta. Snijd de cherrytomaten in blokjes van een ½ cm.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de laurierblaadjes uit de lasagne saus. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens de lasagnesaus, lasagnebladen en het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met een laagje ricottamengsel. Bestrooi met de blokjes cherrytomaten, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 50 min. in de oven. Haal na 30 min. de folie eraf, bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak nog 20 min.
Haal de lasagne uit de oven en laat 5 min. rusten voor serveren. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
achtergrondinfo:
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
2 tenen knoflook
46 g ansjovisfilets in olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 prei
1 winterpeen
15 g verse basilicum
300 g half-om-halfgehakt
2 laurierbladen
800 g tomatenblokjes knoflook-ui
1 Zonnatura groentebouillontablet
100 g Parmezaanse kaas
500 g ricotta
250 g cherrytomaten
9 glutenvrije lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
aluminiumfolie