Glutenvrije lasagne van Robin
bewaar
bewaar

Glutenvrije lasagne van Robin

Deze glutenvrije lasagne met prei, winterpeen en ricotta zit boordevol groenten. De combi van ansjovis en gehakt maakt 'm uniek.

35 min. bereiden / 50 min. oventijd / 55 min. wachten

15 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een (stoof)pan op middelhoog vuur. Bak de ansjovisfilets met de olie, ui, knoflook en oregano 10 min. Roer af en toe door.

Snijd ondertussen de prei in halve ringen en spoel af onder koud stromend water. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm. Haal de blaadjes van de basilicum­ takjes en houd apart. Snijd de takjes fijn.

Voeg het gehakt toe aan de pan en bak 5 min. rul. Voeg de prei en peen toe en bak nog 5 min.

Voeg de basilicumtakjes, laurierblaadjes en tomatenblokjes toe. Voeg het bouillon­blokje toe, breng aan de kook en laat 60 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Haal na 40 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng de helft met de ricotta. Snijd de cherrytomaten in blokjes van een ½ cm.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de laurierblaadjes uit de lasagne­ saus. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens de lasagnesaus, lasagnebladen en het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met een laagje ricottamengsel. Bestrooi met de blokjes cherrytomaten, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 50 min. in de oven. Haal na 30 min. de folie eraf, bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak nog 20 min.

Haal de lasagne uit de oven en laat 5 min. rusten voor serveren. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

achtergrondinfo#bordjevoorelkaar, Allerhande 5 2023, Robin: "Het zou zo leuk zijn als meer mensen dit zouden doen. Het brengt je zoveel! De mensen in ons appartementencomplex zijn wel heel actief en sociaal, we borrelen één keer per jaar beneden in de hal." Kijk voor meer info bij Bordje voor elkaar.
combinatietipLekker met een frisse salade.
bereidingstipMeer mensen te eten? Je kunt het recept gemakkelijk verdubbelen. Gebruik dan 2 ovenschalen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glutenvrije lasagne van Robin

Deze glutenvrije lasagne met prei, winterpeen en ricotta zit boordevol groenten. De combi van ansjovis en gehakt maakt 'm uniek.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig