Laat de boter op kamertemperatuur komen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Breng het vruchtvlees met 1 el limoensap (per 8 personen), 1 el limoenrasp (per 8 personen) en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers met de maizena tot een glad mengsel. Kook tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de helft van het passievruchtenmengsel toe, roer goed door en voeg vervolgens de rest toe. Giet het gehele mengsel terug in de pan. Blijf op laag vuur goed roeren tot het mengsel dik begint te worden, 3-4 min. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel, haal je de pan van het vuur.
Roer het zout en de boter erdoor tot de boter volledig is gesmolten. Laat in ca. 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.
Passievruchtcurd
Het is fris, het is zoet en een tikkeltje zurig: passievruchtcurd! Perfect als taarttopping, voor in de yoghurt of om gewoon zo van te snoepen. Je maakt het met limoen, ei en... passievrucht.
- resttipGebruik de eiwitten voor het maken van bijvoorbeeld meringue.
- bewaartipIn steriele potten is de curd op een donkere, droge en koele plek tot wel 1 jaar houdbaar. Na openen kun je de curd 2-3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Passievruchtcurd
Het is fris, het is zoet en een tikkeltje zurig: passievruchtcurd! Perfect als taarttopping, voor in de yoghurt of om gewoon zo van te snoepen. Je maakt het met limoen, ei en... passievrucht.

nagerecht
8 personen
245 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Breng het vruchtvlees met 1 el limoensap (per 8 personen), 1 el limoenrasp (per 8 personen) en de suiker in een steelpan op middelhoog vuur aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers met de maizena tot een glad mengsel. Kook tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de helft van het passievruchtenmengsel toe, roer goed door en voeg vervolgens de rest toe. Giet het gehele mengsel terug in de pan. Blijf op laag vuur goed roeren tot het mengsel dik begint te worden, 3-4 min. Zodra het mengsel een dik laagje achterlaat op de achterkant van een lepel, haal je de pan van het vuur.
Roer het zout en de boter erdoor tot de boter volledig is gesmolten. Laat in ca. 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkast.
resttip:Gebruik de eiwitten voor het maken van bijvoorbeeld meringue (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191601).
bewaartip:In steriele potten is de curd op een donkere, droge en koele plek tot wel 1 jaar houdbaar. Na openen kun je de curd 2-3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g ongezouten roomboter
1 limoen
6 passievruchten
125 g witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
½ el maizena
¼ tl zout