Bereid voor deze sticky chicken bowl eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop vervolgens de sperziebonen en snijd de rode peper fijn. Breng daarna een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 7 minuten gaar. Giet daarna af en zet even apart.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip en de rode peper 6 tot 8 minuten, totdat de kip goudbruin en gaar is.
Voeg dan de maïzena, Go-Tan Sriracha, Go-Tan Sojasaus en tenslotte de honing toe aan de kip en verwarm het geheel nog 1 minuut. Roer goed door zodat de saus goed aan de kip blijft plakken. Dit is je sticky chicken! Haal de pan van het vuur en rol de kip door het sesamzaad.
Snijd de komkommer in blokjes en schep de Go-Tan gehakte gember door de sperziebonen.
Verdeel de rijst over de vier borden en leg hier de kip op. Maak af met de sperziebonen en tot slot komkommer. Geniet van je sticky chicken rice bowl!
Sticky chicken rijstbowl van Go-Tan (advertentie)
Koken met Go-Tan: de sticky chicken in deze rijstbowl krijgt dankzij de sriracha net een extra kick. De honing is een fijne zoete tegenhanger. Lekker met boontjes en komkommer.
- variatietipJe kunt de sperzieboontjes ook nog even roerbakken, bijvoorbeeld met gehakte gember.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Go-Tan. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Sticky chicken rijstbowl van Go-Tan (advertentie)
Koken met Go-Tan: de sticky chicken in deze rijstbowl krijgt dankzij de sriracha net een extra kick. De honing is een fijne zoete tegenhanger. Lekker met boontjes en komkommer.

4 personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid voor deze sticky chicken bowl eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dop vervolgens de sperziebonen en snijd de rode peper fijn. Breng daarna een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 7 minuten gaar. Giet daarna af en zet even apart.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kip en de rode peper 6 tot 8 minuten, totdat de kip goudbruin en gaar is.
Voeg dan de maïzena, Go-Tan Sriracha, Go-Tan Sojasaus en tenslotte de honing toe aan de kip en verwarm het geheel nog 1 minuut. Roer goed door zodat de saus goed aan de kip blijft plakken. Dit is je sticky chicken! Haal de pan van het vuur en rol de kip door het sesamzaad.
Snijd de komkommer in blokjes en schep de Go-Tan gehakte gember door de sperziebonen.
Verdeel de rijst over de vier borden en leg hier de kip op. Maak af met de sperziebonen en tot slot komkommer. Geniet van je sticky chicken rice bowl!
variatietip:Je kunt de sperzieboontjes ook nog even roerbakken, bijvoorbeeld met gehakte gember.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Go-Tan. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
700 g verse sperziebonen
½ rode peper
4 kipfilet
2 el maizena
6 el Go-Tan Sriracha
8 el Go-Tan sojasaus
4 el honing
8 el sesamzaad
1 komkommer
2 tl Go-Tan gehakte gember