Pompoenlasagne met spinazie, amandelsaus en basilicumolie

Wat te doen met pompoen? Maak er deze (paleo-proof) lasagne van! Lekker met spinazie, amandelsaus en basilicumolie.

500 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 50 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Doe in een vergiet en druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.

  3. Roer ⅓ van de amandeldrink met het arrowroot tot een glad papje. Breng de rest van de amandeldrink in een steelpan aan de kook. Schenk het arrowrootpapje erbij en breng, al roerend, opnieuw aan de kook. Laat 1-2 min. al roerend doorkoken.

  4. Snijd ⅔ van de basilicumblaadjes fijn en voeg de helft van de gesneden basilicum en de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout.

  5. Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoenlasagne, van de spinazie en van de bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus en bestrooi met de pijnboompitten. Bak in ca. 50 min. in de oven gaar.

  6. Doe ondertussen de rest van de gesneden basilicum samen met de rest van de pijnboompitten en de rest van de olie in de hakmolen en maal fijn. Breng op smaak met peper. Serveer de lasagne met de basilicumolie en garneer met de achtergehouden basilicumblaadjes.

Pompoenlasagne met spinazie, amandelsaus en basilicumolie

Wat te doen met pompoen? Maak er deze (paleo-proof) lasagne van! Lekker met spinazie, amandelsaus en basilicumolie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig