Bereid de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was de cherrytomaten en halveer deze, zet opzij voor later gebruik.
Was de basilicum en peterselie, droog goed af. In de blender zet je basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van de citroen, Parmezaanse kaas, chilivlokken, zout en peper naar keuze. Pureer tot een gladde pasta.
Zodra de pasta klaar is met koken meng je de pesto erdoorheen. Zet opzij voor later gebruik. Doe een beetje olie in een pan en bak de vegan Kipstuckjes krokant met de uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Ga je voor een versie mét Vegan Speckjes als garnering? Bak deze in een ander pannetje, tot ook deze krokant zijn.
Serveer de pasta pesto in een diep bord, strooi er wat gehalveerde cherrytomaten over en maak af met de krokante vegan Kipstuckjes. Tot slot kun je er vegan Speckjes overheen strooien, als extra garnering.
Pasta pesto van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: pasta pesto is altijd een goed idee. Vooral met krokante vegetarische kipstuckjes en smeuïge versgemaakte pesto. Top af met cherrytomaten.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door De Vegetarische Slager. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta pesto van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: pasta pesto is altijd een goed idee. Vooral met krokante vegetarische kipstuckjes en smeuïge versgemaakte pesto. Top af met cherrytomaten.

4 porties
664 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze beginnen te geuren. Zet opzij om af te koelen. Was de cherrytomaten en halveer deze, zet opzij voor later gebruik.
Was de basilicum en peterselie, droog goed af. In de blender zet je basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten, extra vierge olijfolie, sap van de citroen, Parmezaanse kaas, chilivlokken, zout en peper naar keuze. Pureer tot een gladde pasta.
Zodra de pasta klaar is met koken meng je de pesto erdoorheen. Zet opzij voor later gebruik. Doe een beetje olie in een pan en bak de vegan Kipstuckjes krokant met de uienpoeder, knoflookpoeder, tijm en provinciale kruiden. Ga je voor een versie mét Vegan Speckjes als garnering? Bak deze in een ander pannetje, tot ook deze krokant zijn.
Serveer de pasta pesto in een diep bord, strooi er wat gehalveerde cherrytomaten over en maak af met de krokante vegan Kipstuckjes. Tot slot kun je er vegan Speckjes overheen strooien, als extra garnering.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door De Vegetarische Slager. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
400 g pipe rigate
1 tl pijnboompitten
125 g cherrytomaten
1 bosje verse basilicum
1 bosje verse peterselie
2 el extra vierge olijfolie
½ citroen
4 el AH Plantaardige rasp naturel
1 tl chilivlokken
1 el milde olijfolie
320 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
blender