Omgekeerde appeltaartjes

Deze mini-appeltaartjes bak je omgekeerd: je begint met partjes appel waarop je stroop, gekruid amandelspijs en bladerdeeg legt. Het resultaat is een heerlijk gebakje dat er ook nog eens heel schattig uitziet. Wij zijn er ondersteboven van!

305 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Meng ondertussen de spijs met de koekkruiden en verdeel in 4 porties (per 4 personen). Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de breedte in dunne plakken.
 Laat de plakjes bladerdeeg (half) ontdooien.

  3. Sprenkel de stroop in 4 porties (per 4 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel elk part gesneden appel in twee porties, leg naast elkaar met de schilkant op de stroop en druk uit tot rechte waaiers. Bedek met de specerijen-amandelspijs.

  4. Leg de plakjes bladerdeeg op de waaiers. Stop de randen beetje in, zodat je een cirkel krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.

Omgekeerde appeltaartjes

Deze mini-appeltaartjes bak je omgekeerd: je begint met partjes appel waarop je stroop, gekruid amandelspijs en bladerdeeg legt. Het resultaat is een heerlijk gebakje dat er ook nog eens heel schattig uitziet. Wij zijn er ondersteboven van!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig