Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.
Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.
Zelfgemaakte vegan slagroom
Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.
- resttipMaak met de overgebleven kikkererwten een hartige snack zoals deze geroosterde kikkererwten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zelfgemaakte vegan slagroom
Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.

nagerecht
10 porties
30 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.
Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.
resttip:Maak met de overgebleven kikkererwten een hartige snack zoals deze geroosterde kikkererwten (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1127498).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
½ citroen
400 g kikkererwten in blik
75 poedersuiker
½ tl vanille-extract