Zelfgemaakte vegan slagroom

Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.

30 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.

  2. Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.

  3. Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.

Zelfgemaakte vegan slagroom

Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig