Bloemkoolrijstbowl met gebakken garnalen en paprika

Een bowl van bloemkoolrijst met gebakken garnalen en paprika. Lekker met de kick van rode peper en al in 20 minuten op tafel.

435 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ontdooi de garnalen en tuinerwten. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de paprika's in kwarten en verwijder de zaadlijsten.

  2. Verhit ⅓ van de olie in een wok op hoog vuur en roerbak de knoflook, gember en rode peper 1 min. Voeg de paprika en erwten toe en bak 3-4 min. mee. Schep uit de pan.

  3. Verhit ⅓ van de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de garnalen in 2 min. roze en gaar. Schep uit de pan.

  4. Roer ondertussen het ei los in een kom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en koriander fijn. Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Schenk het ei erin en roer los met een houten lepel. Voeg na 30 sec. de bloemkoolrijst en bosui toe en roerbak 2-3 min.

  5. Schep de groenten, garnalen, ⅔ van de koriander en sojasaus door de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over kommen en bestrooi met de rest van de koriander.

  • combinatietipLekker met fijngehakte gezouten cashewnoten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bloemkoolrijstbowl met gebakken garnalen en paprika

Een bowl van bloemkoolrijst met gebakken garnalen en paprika. Lekker met de kick van rode peper en al in 20 minuten op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig