Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier, verwijder de steel en bestrijk de bolle kant met de helft van de olie. Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pesto erover en leg er een plakje geitenkaas op. Bestrooi met de pijnboompitten, peper en eventueel zout. Bak de gevulde portobello’s ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve vrucht. Snijd de peterselie grof. Meng de rucola met de peterselie, courgette, ½ tl citroenrasp (per 2 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de portobello’s met de courgettesalade.
Gevulde portobello met geitenkaas en courgettesalade
Wist je dat je portobello's uitstekend kunt vullen? Dat zie je in dit recept voor gevulde portobello met geitenkaas en courgettesalade! Lekker met pijnboompitten, peterselie en groene pesto.
- allergietipDit recept is alleen glutenvrij met AH pijnboompitten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gevulde portobello met geitenkaas en courgettesalade
Wist je dat je portobello's uitstekend kunt vullen? Dat zie je in dit recept voor gevulde portobello met geitenkaas en courgettesalade! Lekker met pijnboompitten, peterselie en groene pesto.

hoofdgerecht
2 personen
520 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier, verwijder de steel en bestrijk de bolle kant met de helft van de olie. Leg de portobello’s met de bolle kant naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pesto erover en leg er een plakje geitenkaas op. Bestrooi met de pijnboompitten, peper en eventueel zout. Bak de gevulde portobello’s ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een ½ cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve vrucht. Snijd de peterselie grof. Meng de rucola met de peterselie, courgette, ½ tl citroenrasp (per 2 personen) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de portobello’s met de courgettesalade.
allergietip:Dit recept is alleen glutenvrij met AH pijnboompitten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
4 portobello's
2 el milde olijfolie
2 el AH Biologisch groene pesto in pot
125 g verse geitenkaas naturel
15 g pijnboompitten
1 courgette
½ citroen
5 g verse platte peterselie
40 g AH Biologisch Rucola
Dit heb je nodig
bakpapier