Lasagne met Italiaanse groenten

Lasagne is altijd een fijn avondmaal. In deze stoppen we extra veel groente en toppen 'm uiteraard af met kaas.

630 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd knoflook fijn. Bak het gehakt 3 min. rul in een grote antiaanbak(hapjes)pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak 5 min. Voeg de tomaten toe, maak ze fijn en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. op laag vuur koken.

  2. Smelt ondertussen de boter in een pan op laag vuur en strooi de bloem erbij. Laat 2 min. al roerend garen. Voeg daarna al roerend scheutje voor scheutje de melk toe, breng aan de kook en roer 5-10 min. tot er een gladde saus ontstaat.

  3. Vet de ovenschaal in. Giet een kleine laag bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop afwisselend de lasagnebladen, gehaktmengsel en bechamelsaus. Herhaal dit. Eindig met een laag saus. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in de oven in ca. 40 min. gaar.

Lasagne met Italiaanse groenten

Lasagne is altijd een fijn avondmaal. In deze stoppen we extra veel groente en toppen 'm uiteraard af met kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig