Witlofschotel met ham en aardappelpuree
Er gaat toch eigenlijk niets boven een lekker ovenschotel? Maak deze witlofschotel met ham en krokant paneer-kaaskorstje. In 20 minuten staat -ie in de oven.
Aan de slag
Kook de stamppotaardappelen in 12-14 min. gaar, giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en voeg de melk en boter en eventueel kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper fijn en schep in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak ondertussen het witlof schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Meng het witlof met de mosterd en ¼ van de olie. Leg het witlof met de snijkant naar beneden op de aardappelpuree en verdeel de hamblokjes erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel en besprenkel met de rest van de olie. Bak 30-35 min. in de oven tot het witlof gaar en de kaas goudbruin is. Dek, als de kaas te donker wordt, de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
Witlofschotel met ham en aardappelpuree
Er gaat toch eigenlijk niets boven een lekker ovenschotel? Maak deze witlofschotel met ham en krokant paneer-kaaskorstje. In 20 minuten staat -ie in de oven.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184623_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Kook de stamppotaardappelen in 12-14 min. gaar, giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en voeg de melk en boter en eventueel kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stamp met de pureestamper fijn en schep in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak ondertussen het witlof schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Meng het witlof met de mosterd en ¼ van de olie. Leg het witlof met de snijkant naar beneden op de aardappelpuree en verdeel de hamblokjes erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel en besprenkel met de rest van de olie. Bak 30-35 min. in de oven tot het witlof gaar en de kaas goudbruin is. Dek, als de kaas te donker wordt, de laatste 10 min. af met aluminiumfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg koelverse stamppotaardappelen
100 ml volle melk
50 g ongezouten roomboter
500 g witlof
1 el milde mosterd
4 el milde olijfolie
125 g hamblokjes
100 g geraspte belegen kaas 48+
50 g paneermeel
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)