Snijd de bleekselderij in grove halve ringen. Doe ze in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Doe de bleekselderij, het eekhoorntjesbrood en de peperkorrels met het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur zonder deksel op laag vuur koken.
Schenk de bouillon door een zeef en breng eventueel op smaak met zout.
Porcini-selderijbouillon
Door bleekselderij en gedroogd eekhoorntjesbrood een uurtje te laten pruttelen kun je een heerlijke, gezonde drinkbouillon maken. Lekker om even mee op te warmen. Je kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- serveertipDe bouillon is warm of koud te drinken.
- bewaartipJe kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Porcini-selderijbouillon
Door bleekselderij en gedroogd eekhoorntjesbrood een uurtje te laten pruttelen kun je een heerlijke, gezonde drinkbouillon maken. Lekker om even mee op te warmen. Je kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

4 personen
10 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in grove halve ringen. Doe ze in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Doe de bleekselderij, het eekhoorntjesbrood en de peperkorrels met het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur zonder deksel op laag vuur koken.
Schenk de bouillon door een zeef en breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:De bouillon is warm of koud te drinken.
bewaartip:Je kunt de bouillon tot 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 stronk bleekselderij
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
½ el zwarte-peperkorrel
1½ l water