Pers de grapefruits en mandarijnen uit met de citruspers, verdeel het sap over de glazen en garneer met basilicumblaadjes.
Citrus-basilicumsap
Easy peasy lemon squeezy! Dit makkelijke sapje maak je met maar 3 smaakvolle ingrediënten. Geen fan van grapefruit? Vervang deze dan door bloedsinaasappels!
- bewaartipHet sap is 1 dag van tevoren te maken. Bewaar gekoeld in een hersluitbare glazen fles. Voeg de basilicumblaadjes vlak voor serveren toe.
- variatietipGeen fan van grapefruit? Vervang ze dan door 1 kilo bloedsinaasappels.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Citrus-basilicumsap
Easy peasy lemon squeezy! Dit makkelijke sapje maak je met maar 3 smaakvolle ingrediënten. Geen fan van grapefruit? Vervang deze dan door bloedsinaasappels!

4 personen
125 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de grapefruits en mandarijnen uit met de citruspers, verdeel het sap over de glazen en garneer met basilicumblaadjes.
bewaartip:Het sap is 1 dag van tevoren te maken. Bewaar gekoeld in een hersluitbare glazen fles. Voeg de basilicumblaadjes vlak voor serveren toe.
variatietip:Geen fan van grapefruit? Vervang ze dan door 1 kilo bloedsinaasappels.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grapefruits
8 mandarijnen
5 g verse basilicum
Dit heb je nodig
citruspers