Snijd de ui, paprika’s en tomaten in halve maantjes. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de komijn 1 minuut aan, tot het heerlijk ruikt.
Voeg de ui toe en bak mee.
Paprika’s en knoflook erbij en bak de boel 5 minuten.
Roer de tomaat erdoor en laat 5 minuten stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de kidneybonen in chilisaus erdoor, doe deksel erop en stoof 10 minuten.
Breek de eieren open er boven. Bestrooi met zout en de tijm. Leg de deksel schuin op de pan, stoof de eieren in 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
Verdeel de shakshuka. BOON appétit!
Shakshuka met kidneybonen in chilisaus van BOON (advertentie)
Koken met BOON: Binnen no-time een lekker recept op tafel, you better beanlieve it! Onze bonen komen altijd van zo dichtbij mogelijk, zijn gewoon lekker verpakt in NL en vergeet vooral niet even de achterkant van onze pakjes te checken… YUM!
- combinatietipLekker met stokbrood en verse peterselie.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door BOON. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Shakshuka met kidneybonen in chilisaus van BOON (advertentie)
Koken met BOON: Binnen no-time een lekker recept op tafel, you better beanlieve it! Onze bonen komen altijd van zo dichtbij mogelijk, zijn gewoon lekker verpakt in NL en vergeet vooral niet even de achterkant van onze pakjes te checken… YUM!

2 personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui, paprika’s en tomaten in halve maantjes. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de komijn 1 minuut aan, tot het heerlijk ruikt.
Voeg de ui toe en bak mee.
Paprika’s en knoflook erbij en bak de boel 5 minuten.
Roer de tomaat erdoor en laat 5 minuten stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de kidneybonen in chilisaus erdoor, doe deksel erop en stoof 10 minuten.
Breek de eieren open er boven. Bestrooi met zout en de tijm. Leg de deksel schuin op de pan, stoof de eieren in 10 minuten gaar op middelhoog vuur.
Verdeel de shakshuka. BOON appétit!
combinatietip:Lekker met stokbrood en verse peterselie.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door BOON. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 middelgrote ui
2 gele paprika's
3 tomaten
2 tenen knoflook
75 ml milde olijfolie
380 g BOON kidneybonen in chilisaus
4 middelgrote scharreleieren
4 takjes verse tijm