Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1-2 el kruidenmix voor 500 g gyrosvlees (schouderkarbonade, varkenshaas, lam of kip) of vegetarische vervanger. Breng evt. op smaak met zout.
'Gyros' kruidenmix
De ene gyros is de andere niet. Daarom heb je in Griekenland per regio en zelfs per familie verschillende variaties voor gyros kruidenmix. Probeer deze eens uit en wie weet wordt het de basis voor jouw gyros-roulatie.
- bereidingstipMaak een marinade van 1-2 el kruidenmix, 2 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 à 2 el rode wijnazijn en een beetje zoetstof zoals honing (1 tl). Laat het vlees minimaal 2 uur maar het liefst een nachtje marineren voor het bereiden.
- algemeenDit recept is goed voor 15 g en 5 el kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- achtergrondinfoEr bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor gyros-kruidenmix. Per regio of zelfs familie wordt vlees voor gyros net iets anders op smaak gebracht. De kruidenmix bestaat uit gedroogde oregano, rozemarijn en tijm en is een basis voor een marinade waar nog verse ui en knoflook en verder azijn en soms een zoetstof (honing) wordt toegevoegd. Het vlees marineer je 2 uur, maar liever langer. Dit recept is een basis voor gyros maar niet volledig en authentiek.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Gyros' kruidenmix
De ene gyros is de andere niet. Daarom heb je in Griekenland per regio en zelfs per familie verschillende variaties voor gyros kruidenmix. Probeer deze eens uit en wie weet wordt het de basis voor jouw gyros-roulatie.

5 porties
20 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alles door elkaar en bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur.
Gebruik 1-2 el kruidenmix voor 500 g gyrosvlees (schouderkarbonade, varkenshaas, lam of kip) of vegetarische vervanger. Breng evt. op smaak met zout.
bereidingstip:Maak een marinade van 1-2 el kruidenmix, 2 tenen verse knoflook, 1 ui, 1 à 2 el rode wijnazijn en een beetje zoetstof zoals honing (1 tl). Laat het vlees minimaal 2 uur maar het liefst een nachtje marineren voor het bereiden.
algemeen:Dit recept is goed voor 15 g en 5 el kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfo:Er bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor gyros-kruidenmix. Per regio of zelfs familie wordt vlees voor gyros net iets anders op smaak gebracht. De kruidenmix bestaat uit gedroogde oregano, rozemarijn en tijm en is een basis voor een marinade waar nog verse ui en knoflook en verder azijn en soms een zoetstof (honing) wordt toegevoegd. Het vlees marineer je 2 uur, maar liever langer. Dit recept is een basis voor gyros maar niet volledig en authentiek.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
2 el gedroogde oregano
2 el gedroogde rozemarijn
2 el gedroogde tijm