Meng alle specerijen door elkaar bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur. Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.
'Mexicaanse' kruidenmix
Het gebruik van Mexicaanse specerijen verschilt per gerecht, regio of familie. Daarom is er niet zoiets als één soort Mexicaanse kruiden. Deze mix is ontwikkeld als basis voor stoofschotels, marinades en soepen en geïnspireerd op Mexicaanse smaken.
- algemeenDit recept is goed voor 40 g (6 el) kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
- achtergrondinfoEr bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor Mexicaanse kruiden. De Mexicaanse keuken is zo rijk en het gebruik van specerijen verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. Specerijen en kruiden die veel gebruikt worden zijn komijn, oregano, koriander, verschillende soorten (gedroogde, verse of gerookte) pepers, kaneel, kruidnagel maar ook cacao, chocola, pinda’s en pompoenpitten kennen veel Mexicanen als smaakmakers. Voor dit recept hebben we een kruidenmix ontwikkeld die als basis dient voor stoofschotels, marinades en soepen die smaken naar Mexico maar niet authentiek zijn.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Mexicaanse' kruidenmix
Het gebruik van Mexicaanse specerijen verschilt per gerecht, regio of familie. Daarom is er niet zoiets als één soort Mexicaanse kruiden. Deze mix is ontwikkeld als basis voor stoofschotels, marinades en soepen en geïnspireerd op Mexicaanse smaken.

6 porties
25 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng alle specerijen door elkaar bewaar droog en goed afgesloten op kamertemperatuur. Gebruik ca. 2 el voor 500 g vlees, kip, vis of vleesvervanger. Breng eventueel op smaak met zout.
algemeen:Dit recept is goed voor 40 g (6 el) kruidenmix. De voedingswaarden zijn per eetlepel (1 portie) berekend.
achtergrondinfo:Er bestaat eigenlijk niet zoiets als 1 recept voor Mexicaanse kruiden. De Mexicaanse keuken is zo rijk en het gebruik van specerijen verschilt per gerecht, regio en zelfs familie. Specerijen en kruiden die veel gebruikt worden zijn komijn, oregano, koriander, verschillende soorten (gedroogde, verse of gerookte) pepers, kaneel, kruidnagel maar ook cacao, chocola, pinda’s en pompoenpitten kennen veel Mexicanen als smaakmakers. Voor dit recept hebben we een kruidenmix ontwikkeld die als basis dient voor stoofschotels, marinades en soepen die smaken naar Mexico maar niet authentiek zijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 el gemalen komijn
1 el paprikapoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el gedroogde oregano
1 el gemalen koriander
½ el cayennepeper
1 el gemalen kaneel
1 tl gemalen kruidnagel