Doe het bakmeel, de helft van het zout en het plantaardig alternatief voor yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in het gevraagde aantal porties en duw tot platte broodjes van ø 13-14 cm. Bestrooi met extra bakmeel als het deeg nog te nat is.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en gril nog 3-4 min.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de knoflook en meng met de olie. Besmeer de hete broodjes aan beide zijden met de knoflook-peterselieolie, bestrooi met de rest van het zeezout en serveer direct.
Vegan knoflooknaan
Voor deze knoflooknaans is de gebruikelijke yoghurt/melk vervangen voor een plantaardige kokosvariant. Daardoor hebben de naan een extra smaakje.
- achtergrondinfoNaan wordt vaak met melk en/of yoghurt gemaakt. Voor deze plantaardige versie gebruiken we kokos plantaardig alternatief voor yoghurt. Dit geeft de naan een extra lekkere smaak. Door het zelfrijzend bakmeel heb je geen gist nodig, waardoor je naan sneller klaar is om gebakken te worden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vegan knoflooknaan
Voor deze knoflooknaans is de gebruikelijke yoghurt/melk vervangen voor een plantaardige kokosvariant. Daardoor hebben de naan een extra smaakje.

bijgerecht
8 porties
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het bakmeel, de helft van het zout en het plantaardig alternatief voor yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in het gevraagde aantal porties en duw tot platte broodjes van ø 13-14 cm. Bestrooi met extra bakmeel als het deeg nog te nat is.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes in delen 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en gril nog 3-4 min.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de knoflook en meng met de olie. Besmeer de hete broodjes aan beide zijden met de knoflook-peterselieolie, bestrooi met de rest van het zeezout en serveer direct.
achtergrondinfo:Naan wordt vaak met melk en/of yoghurt gemaakt. Voor deze plantaardige versie gebruiken we kokos plantaardig alternatief voor yoghurt. Dit geeft de naan een extra lekkere smaak. Door het zelfrijzend bakmeel heb je geen gist nodig, waardoor je naan sneller klaar is om gebakken te worden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
350 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zeezout
300 g plantaardige kokos gurt ongezoet
7½ g platte peterselie
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
grillpan