Vegan penne ai funghi
Penne met paddenstoelen, dat is de letterlijke vertaling van penne ai funghi. Deze variant maken we helemaal vegan door het gebruik van een plantaardig alternatief voor crème fraîche. Plus: ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.
Aan de slag
Snijd de champignons in plakken en scheur de oesterzwammen in stukken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 10 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur tot hoog en bak nog 5 min. Laat goed aanbakken en roer niet te veel. Druk af en toe een beetje aan, zodat sommige stukjes goed aanbakken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Bak na 15 min. de ui, knoflook en tijm-blaadjes nog 4-5 min. op laag vuur mee met de paddenstoelen. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het plantaardig alternatief voor crème fraîche, het kookvocht, de helft van de peterselie en de helft van het citroen-rasp erdoor en verwarm mee. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Vegan penne ai funghi
Penne met paddenstoelen, dat is de letterlijke vertaling van penne ai funghi. Deze variant maken we helemaal vegan door het gebruik van een plantaardig alternatief voor crème fraîche. Plus: ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD186258_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in plakken en scheur de oesterzwammen in stukken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 10 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur tot hoog en bak nog 5 min. Laat goed aanbakken en roer niet te veel. Druk af en toe een beetje aan, zodat sommige stukjes goed aanbakken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de peterselie fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Bak na 15 min. de ui, knoflook en tijm-blaadjes nog 4-5 min. op laag vuur mee met de paddenstoelen. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het plantaardig alternatief voor crème fraîche, het kookvocht, de helft van de peterselie en de helft van het citroen-rasp erdoor en verwarm mee. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g champignons
150 g oesterzwammen
2 el milde olijfolie
300 volkoren penne
2 uien
2 tenen knoflook
2 takjes tijm
15 g platte peterselie
1 citroen
120 plantaardig alternatief voor crème fraîche