Toastje met zalm gemarineerd in bier

Ooit je zalm bereid met een marinade gemaakt van bier, citroensap, honing en mosterd? Nu wel! Besmeer toastjes met crème fraîche en beleg met de gemarineerde zalm en tuinkers. Heerlijk met de rest van het blondbiertje ernaast. Cheers.

300 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng (per 6 personen) een ½ tl citroenrasp en 1 el citroensap met de mosterd, honing, blond bier, olie, peper en eventueel zout. Doe de marinade en de zalmfilet in de zak met zipsluiting. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de zalm met de marinade wordt bedekt. Leg de zak minimaal 1 uur in de koelkast.

  2. Haal de zalm uit de marinade. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat iets afkoelen en breek in kleine stukjes.

  3. Klop de crème fraîche los met ½ tl citroenrasp (per 6 personen) en peper. Besmeer de toastjes met de crème fraîche en beleg met de zalm en tuinkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van het blond bier.

Toastje met zalm gemarineerd in bier

Ooit je zalm bereid met een marinade gemaakt van bier, citroensap, honing en mosterd? Nu wel! Besmeer toastjes met crème fraîche en beleg met de gemarineerde zalm en tuinkers. Heerlijk met de rest van het blondbiertje ernaast. Cheers.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig