Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng (per 6 personen) een ½ tl citroenrasp en 1 el citroensap met de mosterd, honing, blond bier, olie, peper en eventueel zout. Doe de marinade en de zalmfilet in de zak met zipsluiting. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de zalm met de marinade wordt bedekt. Leg de zak minimaal 1 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit de marinade. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat iets afkoelen en breek in kleine stukjes.
Klop de crème fraîche los met ½ tl citroenrasp (per 6 personen) en peper. Besmeer de toastjes met de crème fraîche en beleg met de zalm en tuinkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van het blond bier.
Toastje met zalm gemarineerd in bier
Ooit je zalm bereid met een marinade gemaakt van bier, citroensap, honing en mosterd? Nu wel! Besmeer toastjes met crème fraîche en beleg met de gemarineerde zalm en tuinkers. Heerlijk met de rest van het blondbiertje ernaast. Cheers.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Toastje met zalm gemarineerd in bier
Ooit je zalm bereid met een marinade gemaakt van bier, citroensap, honing en mosterd? Nu wel! Besmeer toastjes met crème fraîche en beleg met de gemarineerde zalm en tuinkers. Heerlijk met de rest van het blondbiertje ernaast. Cheers.

6 personen
300 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng (per 6 personen) een ½ tl citroenrasp en 1 el citroensap met de mosterd, honing, blond bier, olie, peper en eventueel zout. Doe de marinade en de zalmfilet in de zak met zipsluiting. Sluit de zak en schud een beetje, zodat de zalm met de marinade wordt bedekt. Leg de zak minimaal 1 uur in de koelkast.
Haal de zalm uit de marinade. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat iets afkoelen en breek in kleine stukjes.
Klop de crème fraîche los met ½ tl citroenrasp (per 6 personen) en peper. Besmeer de toastjes met de crème fraîche en beleg met de zalm en tuinkers. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van het blond bier.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 biologische citroen
1 el grove mosterd
3 el honing
75 ml blond bier
2 el milde olijfolie
310 g verse zalmfilets
200 g crème fraîche
75 g borreltoast zeezout
10 g tuinkers
75 ml blond bier
Dit heb je nodig
grote ziplockzak