Steek de barbecue aan. Snijd het vruchtvlees van de gekonfijte citroen, dat gebruik je niet. Snijd de schil zo fijn mogelijk. Snijd de koriander en muntblaadjes grof.
Doe de droomboter, ⅔ van de gekonfijte citroenschil, de koriander, muntblaadjes en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een glad mengsel.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
Haal de stokbroodjes van de barbecue en bestrooi met de rest van de gekonfijte citroenschil.
BBQ-stokbroodje met citroen-koriander-munt'boter'
Verras je gasten tijdens de BBQ met dit stokbroodje. De kruidigste 'kruidenboter' die je je kunt bedenken. Zo simpel kan het zijn.
- bewaartipDeze boter is tot 1 week van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
BBQ-stokbroodje met citroen-koriander-munt'boter'
Verras je gasten tijdens de BBQ met dit stokbroodje. De kruidigste 'kruidenboter' die je je kunt bedenken. Zo simpel kan het zijn.

bijgerecht
8 personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd het vruchtvlees van de gekonfijte citroen, dat gebruik je niet. Snijd de schil zo fijn mogelijk. Snijd de koriander en muntblaadjes grof.
Doe de droomboter, ⅔ van de gekonfijte citroenschil, de koriander, muntblaadjes en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een glad mengsel.
Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de kruidenboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.
Haal de stokbroodjes van de barbecue en bestrooi met de rest van de gekonfijte citroenschil.
bewaartip:Deze boter is tot 1 week van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g droomboter zonder zuivel
10 g gekonfijte citroenen
5 g verse koriander
5 g verse munt
2 afbak witte demi baguettes met desem
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer met hakmolen
aluminiumfolie