Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de slavinken in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook in 8-10 min. gaar.
Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelen, slavinken en bloemkool over borden. Verdeel de kaassaus over de bloemkool.
Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus
Een van Nederlands favorieten: een slavink! Na het bakken serveren we de rolletjes met aardappelen en bloemkool met een smeuïg sausje.
- combinatietipLekker met mosterd, fijngesneden bieslook of peterselie.
- variatietipRooster voor de afwisseling de bloemkool 15-20 min. in de oven op 200 °C.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus
Een van Nederlands favorieten: een slavink! Na het bakken serveren we de rolletjes met aardappelen en bloemkool met een smeuïg sausje.

hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de slavinken in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook in 8-10 min. gaar.
Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelen, slavinken en bloemkool over borden. Verdeel de kaassaus over de bloemkool.
combinatietip:Lekker met mosterd, fijngesneden bieslook of peterselie.
variatietip:Rooster voor de afwisseling de bloemkool 15-20 min. in de oven op 200 °C.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
3 el milde olijfolie
4 varkensslavinken
600 g bloemkool
1 zakje mix voor kaassaus