Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in 5-8 min. krokant. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop ondertussen de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en roer de spekjes en het eimengsel erdoor. Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Superromige pasta met spekjes en kaas
Houd je van pasta carbonara? Dan vind je deze supperromige pasta met spekjes vast heel lekker!
- combinatietipLekker met platte peterselie en geroosterde groenten zoals courgette.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Superromige pasta met spekjes en kaas
Houd je van pasta carbonara? Dan vind je deze supperromige pasta met spekjes vast heel lekker!

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in 5-8 min. krokant. Snijd de knoflook fijn en bak de laatste 30 sec. met de spekjes mee. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop ondertussen de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en roer de spekjes en het eimengsel erdoor. Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met platte peterselie en geroosterde groenten zoals courgette.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
200 g gerookte spekreepjes
2 tenen knoflook
2 scharreleieren
125 ml verse slagroom
80 g biologische parmigiano reggiano