Ajam semoor met tamarinde van Kokki Djawa (advertentie)

Koken met Kokki Djawa: Lekker Indonesisch koken kun je gemakkelijk zelf met de authentieke producten van Kokki Djawa.

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

11 ingrediënten


    Aan de slag


    1. Breng een pan met het water, de kipdijfilets en wat zout aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 8 min. koken. Schep de kipdijfilets met een schuimspaan uit de pan en bewaar de bouillon. Dep de kip droog. De kip wordt straks verder gegaard.

    2. Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook in stukken en stamp fijn in de vijzel. Schep eruit stamp de kemirienoten fijn.

    3. Verhit de rijsolie in een stoofpan en fruit de ui, pepers, knoflook, kimirie, gemalen gember, citroengras 5 min of tot de uien bruin kleuren. Voeg de kip toe en bestrooi met zout. Schenk 500 ml van de bewaarde bouillon erbij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de kokosmelk toe en laat op laag vuur inkoken tot een saus, dit duurt 10-15 min. Schep de tamarinde erdoor, proef en voeg naar smaak eventueel meer toe.

    • serveertipLekker met witte rijst en boontjes.
    • algemeenDit recept is ontwikkeld door Kokki Djawa. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
    • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Ajam semoor met tamarinde van Kokki Djawa (advertentie)

    Koken met Kokki Djawa: Lekker Indonesisch koken kun je gemakkelijk zelf met de authentieke producten van Kokki Djawa.

    Lekker van Albert Heijn: /allerhande

    logo

    Dit heb je nodig