Halveer de vijgen en de pruimen en rooster ze ongeveer 2 minuten op de grill.
Was de veldsla. Haal de kaasblokjes uit de olie en doe ze bij de sla met de pruimen, vijgen en de mosterd.
Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi deze over de salade.
Smaakvolle salade van Apetina (advertentie)
Koken met Apetina: Deze heerlijke salade is vol van smaak en kan worden geserveerd als maaltijd of bijgerecht.
20 min. bereiden
7 ingrediënten
- variatietipFruit niet meer in het seizoen? Vervang de pruimen door een appel en vervang de vijgen door (voorgekookte) rode biet.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Apetina. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- serveertipPresenteer de salade op een schaal en garneer met de walnoten en bieslook.
- achtergrondinfoDe combinatie van Apetina Classic witte kaasblokjes in olie met de mosterd geeft de zoete ingrediënten meer pit en de salade extra smaak en karakter.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Smaakvolle salade van Apetina (advertentie)
Koken met Apetina: Deze heerlijke salade is vol van smaak en kan worden geserveerd als maaltijd of bijgerecht.

4 personen
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de vijgen en de pruimen en rooster ze ongeveer 2 minuten op de grill.
Was de veldsla. Haal de kaasblokjes uit de olie en doe ze bij de sla met de pruimen, vijgen en de mosterd.
Hak de walnoten grof en doe ze bij de salade. Hak tot slot de bieslook fijn en strooi deze over de salade.
variatietip:Fruit niet meer in het seizoen? Vervang de pruimen door een appel en vervang de vijgen door (voorgekookte) rode biet.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Apetina. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
serveertip:Presenteer de salade op een schaal en garneer met de walnoten en bieslook.
achtergrondinfo:De combinatie van Apetina Classic witte kaasblokjes in olie met de mosterd geeft de zoete ingrediënten meer pit en de salade extra smaak en karakter.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 verse vijgen
3 Nederlandse pruimen
150 g veldsla
265 g Apetina witte kaasblokjes in olie met kruiden
1 el dijonmosterd
25 g walnoten
3 el verse bieslook