Chirashi sushi (advertorial)
bewaar
bewaar

Chirashi sushi (advertorial)

Chirashi sushi wordt vaak met de hele familie gegeten tijdens Japanse feestdagen zoals het perzikbloesemfestival. Het gerecht staat ook bekend als gomoku sushi, gomoku chirashi of barazushi.

1 uur 25 min. bereiden / 25 min. wachten

21 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de sushirijst in een vergiet onder koud stromend water tot het water helder is. Doe de rijst met het koude water in een pan met dikke bodem en laat 30 min. weken.

Giet ondertussen de bamboe- scheuten af en schil de peen. Snijd de bamboescheuten en peen in flinterdunne reepjes (julienne).

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de shiitake 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 200 ml ramenbouillon, de bamboe, peen, mirin, sake, sojasaus en 1 el suiker toe. Roer door en breng aan de kook. Laat 15-20 min. koken op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan. Het vocht moet bijna verdampt zijn, maar zorg dat er ca. 3 el overblijft. Roer af en toe door.

Leg 1 norivel op de sushirijst. Breng de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur aan de kook. Zet als het water kookt het vuur laag en laat 10-15 min. stomen. Haal tijdens het stomen de deksel niet van de pan.

Haal de pan daarna van het vuur en laat met de deksel erop 10 min. rusten. Verwijder zoveel mogelijk van het norivel. Besprenkel de rijst met de rijstazijn, roer door met een houten lepel en schep op een platte schaal om af te koelen.

Klop ondertussen de eieren los met de rest van de ramenbouillon en de rest van de suiker. Verhit ¼ van de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet. Laat op een bord rusten tot gebruik. Bak zo nog 3 omeletten.

Laat de mais uitlekken en snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in flinterdunne halve plakjes. Snijd de avocado in de lengte in plakjes. Rol de omeletten strak op en snijd in dunne slierten. Snijd het overgebleven norivel in 4 repen en snijd in flinterdunne reepjes (julienne). Kook de edamameboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de sushirijst met de shiitake in de hapjespan en schep op een serveerschaal. Bestrooi met de reepjes norivel en decoreer met plakjes radijs, waaiers komkommer en avocado, bergjes mais en edamameboontjes en reepjes omelet. Bestrooi met het sesamzaad.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chirashi sushi (advertorial)

Chirashi sushi wordt vaak met de hele familie gegeten tijdens Japanse feestdagen zoals het perzikbloesemfestival. Het gerecht staat ook bekend als gomoku sushi, gomoku chirashi of barazushi.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig