Vega 'butter chicken' met kikkererwten (advertorial)

Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, geïnspireerd op het populaire gerecht butter chicken.

670 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ⅗ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien 8 min. tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van 1½ cm. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.

  3. Schep ⅓ van de ui uit de hapjespan. Voeg de tomaat, kikkererwten, kruidenpasta, kookzuivel en yoghurt toe aan de ui in de pan en roer door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  5. Snijd ondertussen de knoflook en koriander fijn. Meng de knoflook en ¾ van de koriander met de rest van de olie. Bestrijk de flatbreads aan beide kanten met de korianderolie. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de flatbreads 2 min. Keer halverwege.

  6. Bestrooi de ‘butter chicken’ met de rest van de gebakken ui en de rest van de koriander. Serveer met de rijst en flatbreads.

Vega 'butter chicken' met kikkererwten (advertorial)

Koriander, venkelzaad, komijn en kurkuma: je proeft het allemaal in deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, geïnspireerd op het populaire gerecht butter chicken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig