Gegrilde bananenspiesjes van de BBQ met kokos-karamelsaus

Verrassing! Ook toetjes kun je prima van de BBQ maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bananenspiesjes met kokos-karamelsaus? Probeer maar eens.

190 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de sateprikkers minimaal 30 min. in water. Doe de boter, kokosmelk en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend 25-30 min. op middelhoog vuur koken tot de saus donkerder wordt en dikker begint te worden Roer het zout erdoor en laat ca. 1 uur afkoelen.

  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Snijd de bananen in plakjes van 2 cm dik en rijg aan de prikkers. Besmeer met de zonnebloemolie en gril de spiesjes in 5-6 min. gaar op de barbecue. Hak de amandelen fijn. Verdeel een deel van de kokos-karamelsaus over de bananenspiesjes en bestrooi met de amandelen. Serveer de rest van de kokos-karamelsaus erbij.

Gegrilde bananenspiesjes van de BBQ met kokos-karamelsaus

Verrassing! Ook toetjes kun je prima van de BBQ maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bananenspiesjes met kokos-karamelsaus? Probeer maar eens.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig