Citrussalade met burrata en basilicum (advertorial)

Een mooie olijfolie laat gerechten stralen, zeker dit gerecht. Deze citrussalade ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog een verassend qua smaak.

285 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2-3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  2. Halveer 1 grapefruit, pers 1 helft uit. Snijd van de rest van de grapefruits en de sinaasappels met een scherp mes de schil en het witte vlies. Snijd de vruchten in dunne plakjes.

  3. Snipper de sjalot en meng met 3 el grapefruitsap (per 4 personen), ¾ van de olijfolie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes grapefruit en sinaasappel over een serveerschaal en besprenkel met de dressing.

  4. Leg de bol burrata op de salade en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met de pijnboompitten en blaadjes basilicum.

Citrussalade met burrata en basilicum (advertorial)

Een mooie olijfolie laat gerechten stralen, zeker dit gerecht. Deze citrussalade ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog een verassend qua smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig