Kruidige bloemkoolschotel met kaas

Deze ovenschotel zit boordevol groente: bijna 300 g per persoon! De bloemkoolschotel maken we met garam masala, kaas, room en kaas on top. Gegarandeerd succes.

545 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 5 min. wachten

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool en bloemkoolbladeren in dunne plakken (of doe dit met een mandoline). Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de bloemkool met de aardappelschijfjes, garam masala, knoflook- en uienpoeder en de helft van de bosui en verdeel over de ovenschaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Schenk de kookzuivel erover. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 30-35 min. gaar tot de kaas gesmolten is. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Snijd ondertussen de koriander fijn.

  3. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de rest van de bosui, de koriander en chilivlokken. Laat 5 min. staan, zodat de aardappel het vocht nog een beetje opneemt.

Kruidige bloemkoolschotel met kaas

Deze ovenschotel zit boordevol groente: bijna 300 g per persoon! De bloemkoolschotel maken we met garam masala, kaas, room en kaas on top. Gegarandeerd succes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig