Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olie. Rooster 15-20 min. tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot-ie glazig is. Bak de knoflook kort mee. Voeg de Bertolli pastasaus, chilivlokken en suiker toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de overige ingrediënten klaar zijn.
Snijd de courgette in dunne schijfjes. Verhit de grillpan en gril de courgette aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de saus. Verdeel over 4 borden en serveer met de gegrilde courgette, gepofte cherrytomaten en burrata. Garneer met een takje basilicum.
Pasta met burrata van Bertolli (advertentie)
Koken met Bertolli: Authentieke pasta, gemaakt in bronzen mallen voor perfecte saushechting. Heerlijk met Basilico Sugo per Pasta van 100% zongerijpte Italiaanse tomaten en een vleugje extra vergine olijfolie.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Bertolli. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta met burrata van Bertolli (advertentie)
Koken met Bertolli: Authentieke pasta, gemaakt in bronzen mallen voor perfecte saushechting. Heerlijk met Basilico Sugo per Pasta van 100% zongerijpte Italiaanse tomaten en een vleugje extra vergine olijfolie.

4 personen
615 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olie. Rooster 15-20 min. tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot-ie glazig is. Bak de knoflook kort mee. Voeg de Bertolli pastasaus, chilivlokken en suiker toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de overige ingrediënten klaar zijn.
Snijd de courgette in dunne schijfjes. Verhit de grillpan en gril de courgette aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de saus. Verdeel over 4 borden en serveer met de gegrilde courgette, gepofte cherrytomaten en burrata. Garneer met een takje basilicum.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Bertolli. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten
2 el milde olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
670 g Bertolli basilico sugo per pasta
1 tl chilivlokken
1 tl suiker
1 courgette
400 g Bertolli lumache rigate maccheroni
250 g burrata
4 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
grillpan