Hot apple crumble

Appel + crumble + warme custard = de viral hot apple crumble. Warm, zoet, fruitig én onweerstaanbaar. Maak 'm zelf thuis.

1 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt 80 gram boter. Roer met een vork de bloem, 110 g basterdsuiker, het vanille-extract, bakpoeder, 1 tl kaneel en het zout door de gesmolten boter tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Zet minimaal 10 min. in de koelkast.

  2. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel (in blokjes gesneden) 5-7 min. tot het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt. Voeg halverwege 2 el basterdsuiker, de citroensap en 1 tl kaneel toe. Schep om. Laat het mengsel afkoelen in de pan tot gebruik.

  3. Verdeel het kruimelige deeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig (het wordt in de oven een grote koek, dit hoort). Haal uit de oven, laat op de bakplaat afkoelen tot gebruik. Verkruimel tot een crumble.

  4. Meng in een kom de rest van de basterdsuiker met de custardpoeder en 90 ml (6 el) melk tot een egaal mengsel. Verwarm de rest van de melk in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het custardmengsel toe, breng tegen de kook aan en laat 3-5 min. zachtjes koken.

  5. Verdeel de appel, de crumble en de warme custard over 6 bakjes. Bestrooi met de rietsuiker en karamelliseer gelijkmatig met de crème-brûléebrander.

Hot apple crumble

Appel + crumble + warme custard = de viral hot apple crumble. Warm, zoet, fruitig én onweerstaanbaar. Maak 'm zelf thuis.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig