Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 60 ml (1/4e kopje) pastawater voordat je de pasta afgiet.
Rasp en pers de citroen. Houd 1 partje apart voor garnering.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen (gepeld en schoongemaakt) toe, breng op smaak met zout en peper en bak ze tot ze roze en ondoorzichtig zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant). Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.
Voeg in dezelfde pan de knoflook toe en bak deze 30 seconden tot het geurt. Roer de sriracha, 2 tl citroenrasp en 2 el citroensap erdoor. Voeg het bewaarde pastawater toe om een romige saus te maken.
Meng de gekookte pasta en garnalen in de pan en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de saus. Pas de smaak aan met extra zout, peper of sriracha indien gewenst.
Garneer met verse peterselie en het partje citroen. Serveer direct en geniet!
Srirachapasta met garnalen van Flying Goose (advertentie)
Koken met Flying Goose: Probeer deze pittige sriracha-citroenpasta met garnalen en geef je avond een heerlijke kick!
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Flying Goose. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- serveertipLekker met Parmezaanse kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Srirachapasta met garnalen van Flying Goose (advertentie)
Koken met Flying Goose: Probeer deze pittige sriracha-citroenpasta met garnalen en geef je avond een heerlijke kick!

2 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 60 ml (1/4e kopje) pastawater voordat je de pasta afgiet.
Rasp en pers de citroen. Houd 1 partje apart voor garnering.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen (gepeld en schoongemaakt) toe, breng op smaak met zout en peper en bak ze tot ze roze en ondoorzichtig zijn (ongeveer 2-3 minuten per kant). Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.
Voeg in dezelfde pan de knoflook toe en bak deze 30 seconden tot het geurt. Roer de sriracha, 2 tl citroenrasp en 2 el citroensap erdoor. Voeg het bewaarde pastawater toe om een romige saus te maken.
Meng de gekookte pasta en garnalen in de pan en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de saus. Pas de smaak aan met extra zout, peper of sriracha indien gewenst.
Garneer met verse peterselie en het partje citroen. Serveer direct en geniet!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Flying Goose. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
serveertip:Lekker met Parmezaanse kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
200 g spaghetti
1 citroen
2 el milde olijfolie
225 g garnalen
1 tl zout
1 tl peper
2 tenen knoflook
3 tl Flying Goose Sriracha hot chili sauce
15 g verse peterselie