Snipper de ui. Bak de ui samen met de Patak’s spice paste met 2 el olie op middelhoog vuur voor 1-2 min. Voeg het water toe en kook tot de gewenste dikte van de saus.
Voeg de kipblokjes en passata toe. Laat 15-20 sudderen tot de kip gaar is. Voeg de room en suiker toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriandersteeltjes fijn en snijd de blaadjes grof. Snijd de limoen in partjes.
Breng de tikka masala op smaak met peper en zout. Serveer met rijst en garneer met de koriander, mangochutney en de limoenpartjes.
Tikka masala van Patak’s (advertentie)
Koken met Patak’s: Met Patak's spice paste zet je in een handomdraai een authentieke tikka masala op tafel. Boordevol 12 specerijen brengt het de rijke smaken van India direct naar jouw keuken!
- serveertipLekker met Patak’s naan.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tikka masala van Patak’s (advertentie)
Koken met Patak’s: Met Patak's spice paste zet je in een handomdraai een authentieke tikka masala op tafel. Boordevol 12 specerijen brengt het de rijke smaken van India direct naar jouw keuken!

4 personen
950 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Bak de ui samen met de Patak’s spice paste met 2 el olie op middelhoog vuur voor 1-2 min. Voeg het water toe en kook tot de gewenste dikte van de saus.
Voeg de kipblokjes en passata toe. Laat 15-20 sudderen tot de kip gaar is. Voeg de room en suiker toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriandersteeltjes fijn en snijd de blaadjes grof. Snijd de limoen in partjes.
Breng de tikka masala op smaak met peper en zout. Serveer met rijst en garneer met de koriander, mangochutney en de limoenpartjes.
serveertip:Lekker met Patak’s naan.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Patak's. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 gele ui
80 g Patak's tikka massala paste
2 el milde olijfolie
50 ml water
300 g kipfiletblokjes
400 g passata
100 ml verse slagroom
1 tl suiker
300 g rijst
15 g verse koriander
4 el Patak's mango chutney