Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik je ongesneden brood, snijd het dan in plakken. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Snijd ondertussen de courgettes in halve plakjes en snijd de knoflook fijn.
Voeg de courgette en ¾ van de knoflook toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg de gepelde tomaten inclusief vocht toe en laat met de deksel op de pan 15 min. koken.
Haal de deksel van de pan en kneus de courgette en tomaten met de pureestamper. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook.
Scheur het brood in stukjes en voeg samen met de rest van de knoflook toe. Laat al roerend 3-5 min. op laag vuur koken tot het brood zachter wordt en je een dikke soep krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes fijn en meng erdoor. Verdeel over borden en besprenkel met de rest van de olie.
Pappa al pomodoro met courgette en munt
Wist je dat je heel veel kan met oud brood? Maak bijvoorbeeld deze Italiaanse broodsoep genaamd 'pappa al pomodoro' met als toevoeging courgette en munt. Bij dit recept geldt: hoe ouder het brood, hoe lekkerder de soep!
- resttipHeb je nog oud brood in huis? Dat kan prima gebruikt worden in dit pappa al pomodoro recept.
- combinatietipLekker met Parmezaanse kaas, het gerecht is dan niet meer veganistisch.
- variatietipIn plaats van munt kun je ook andere restjes kruiden gebruiken, zoals peterselie of basilicum.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pappa al pomodoro met courgette en munt
Wist je dat je heel veel kan met oud brood? Maak bijvoorbeeld deze Italiaanse broodsoep genaamd 'pappa al pomodoro' met als toevoeging courgette en munt. Bij dit recept geldt: hoe ouder het brood, hoe lekkerder de soep!

4 personen
415 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik je ongesneden brood, snijd het dan in plakken. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen.
Snipper ondertussen de uien. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Snijd ondertussen de courgettes in halve plakjes en snijd de knoflook fijn.
Voeg de courgette en ¾ van de knoflook toe aan de ui en bak nog 3 min. Voeg de gepelde tomaten inclusief vocht toe en laat met de deksel op de pan 15 min. koken.
Haal de deksel van de pan en kneus de courgette en tomaten met de pureestamper. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook.
Scheur het brood in stukjes en voeg samen met de rest van de knoflook toe. Laat al roerend 3-5 min. op laag vuur koken tot het brood zachter wordt en je een dikke soep krijgt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de muntblaadjes fijn en meng erdoor. Verdeel over borden en besprenkel met de rest van de olie.
resttip:Heb je nog oud brood in huis? Dat kan prima gebruikt worden in dit pappa al pomodoro recept.
combinatietip:Lekker met Parmezaanse kaas, het gerecht is dan niet meer veganistisch.
variatietip:In plaats van munt kun je ook andere restjes kruiden gebruiken, zoals peterselie of basilicum.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g Liefde & Passie speltbroden
2 middelgrote uien
4 el extra vierge olijfolie
2 courgettes
4 tenen knoflook
800 g gepelde tomaten
1 Maggi groente bouillontablet
600 ml water
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
pureestamper