Gevulde paprikasaus

Deze paprikasaus met een beetje bit is gemaakt voor schnitzels, maar hij leent zich ook prima op (vega)burgers of een stukje kip. De saus vindt z'n oorsprong in Hongarije.

150 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de augurken fijn.

  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika met de chilivlokken al roerend 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de suiker, azijn, augurk, 3 el vocht uit de pot augurken en 200 ml water (per 4 personen) en de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Laat op laag vuur, met het deksel op de pan, 30 min. koken.

  4. Roer de maizena los in de rest van het water en schenk bij de paprikasaus. Laat 2 min. doorkoken en haal de pan van het vuur. Serveer de saus warm of koud.

  • achtergrondinfoGevulde paprikasaus heette vroeger ‘zigeunersaus’ en is -om met de tijd mee te gaan- veranderd. De saus is populair in Duitsland en Hongarije en wordt vaak gegeten bij bijvoorbeeld schnitzel. 
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gevulde paprikasaus

Deze paprikasaus met een beetje bit is gemaakt voor schnitzels, maar hij leent zich ook prima op (vega)burgers of een stukje kip. De saus vindt z'n oorsprong in Hongarije.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig