Meng de espresso met de Disaronno in een diep bord en laat afkoelen. Scheid de dooiers van de eiwitten. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de dooiers, suiker en vanillesuiker in een kom met een handmixer met gardes in 5 min. tot een crème die licht van kleur is.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Roer in een kom de mascarpone, crème fraîche en de rasp los met een spatel. Spatel voorzichtig in delen het eimengsel door het mascarponemengsel.
Dip de helft van de lange vingers kort in de espresso en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doe dit nog een keer met de rest van de lange vingers en mascarponemengsel.
Zeef de cacaopoeder erboven. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Glutenvrije tiramisu
Op zoek naar een glutenvrij toetje en houdt je van tiramisu? We got you! Want ook de Italiaanse klassieker en lievelings van velen kun je met eenvoudige aanpassingen gewoon op tafel zetten.
- bereidingstipDe tiramisu is het lekkerst als je hem 1 nacht in de koelkast laat staan.
- resttipMaak van de rest van de eiwitten eens deze meringues.
- algemeenLet op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Glutenvrije tiramisu
Op zoek naar een glutenvrij toetje en houdt je van tiramisu? We got you! Want ook de Italiaanse klassieker en lievelings van velen kun je met eenvoudige aanpassingen gewoon op tafel zetten.

nagerecht
6 personen
480 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Meng de espresso met de Disaronno in een diep bord en laat afkoelen. Scheid de dooiers van de eiwitten. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de dooiers, suiker en vanillesuiker in een kom met een handmixer met gardes in 5 min. tot een crème die licht van kleur is.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Roer in een kom de mascarpone, crème fraîche en de rasp los met een spatel. Spatel voorzichtig in delen het eimengsel door het mascarponemengsel.
Dip de helft van de lange vingers kort in de espresso en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doe dit nog een keer met de rest van de lange vingers en mascarponemengsel.
Zeef de cacaopoeder erboven. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip:De tiramisu is het lekkerst als je hem 1 nacht in de koelkast laat staan.
resttip:Maak van de rest van de eiwitten eens deze meringues (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191601).
algemeen:Let op: het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
200 ml espresso
60 ml amaretto
6 middelgrote scharreleieren
80 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
1 biologische citroen
250 g mascarpone
125 g crème fraîche
10 glutenvrije lange vingers
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)
vershoudfolie