Pizza burrata

Afzonderlijk zijn zowel pizza als burrata natuurlijk al genieten, maar burrata op je pizza? Kom maar door!

1095 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de bollen pizzadeeg ontdooien. Schuif de bakplaten in de oven en verwarm de oven voor op 220 °C. Leg een stuk bakpapier op je werkblad en leg er een bol deeg op. Druk plat en duw met je vingers uit tot een pizzabodem van Ø 27 cm met een rand. Maak zo alle bodems.

  2. Verdeel de passata over de bodems. Verdeel de geraspte mozzarella erover en breng op smaak met peper.

  3. Schuif 2 pizza’s met het bakpapier op de bakplaten. Bak ze 8-10 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig.

  4. Haal de pizza’s uit de oven en leg op elke pizza een halve bol burrata. Verdeel de helft van de prosciutto en de helft van de rucola erover. Besprenkel met de helft van de azijn en de helft van de olijfolie. Maak zo nog 2 pizza's.

Pizza burrata

Afzonderlijk zijn zowel pizza als burrata natuurlijk al genieten, maar burrata op je pizza? Kom maar door!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig