Kerstboomtompouce met frambozen-witte chocolademousse
Dit kerstboomdessert is een echte showstopper! Je kunt 'm goed voorbereiden en op de avond zelf opbouwen. En... wie zegt er nou nee tegen een tompouce?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de frambozen. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de witte chocolade au bain-marie. Pureer de frambozen met de staafmixer fijn en verwarm de helft van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Roer goed door tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig in delen door de gesmolten chocolade. Spatel alle gepureerde frambozen erdoor. Doe de mousse in de spuitzak en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Rol ondertussen de vellen bladerdeeg uit en snijd er eventueel met behulp van een mal een kerstboom uit (de afsnijdsels gebruik je niet). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Leg 1 bladerdeegkerstboom met het bijbehorende bakpapier op een bakplaat. Leg er een stuk bakpapier en een tweede bakplaat op. Bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minstens 15 min. afkoelen. Bak ondertussen de andere bladerdeegkerstboom op dezelfde manier.
Hak ondertussen de pistachenoten zo fijn mogelijk tot kruim. Doe de poedersuiker in een kom en meng met het water zodat een dik, lopend glazuur ontstaat. Voeg 3-4 druppels kleurstof toe en roer door tot een lichtgroen glazuur.
Bestrijk 1 bladerdeegboom met het glazuur, en druppel de rest van de kleurstof gelijkmatig erover. Maak met de satéprikker een zigzagbeweging door het glazuur voor een mooi marmereffect.
Leg de andere bladerdeegboom op een plank en spuit daar toefjes frambozen-chocolademousse op. Leg de bladerdeegboom met het glazuur naar boven voorzichtig op de mousse. Versier de bovenkant met de meringuetoefjes, mini marshmallows en zilveren parels en bestrooi met de pistachekruim.
Kerstboomtompouce met frambozen-witte chocolademousse
Dit kerstboomdessert is een echte showstopper! Je kunt 'm goed voorbereiden en op de avond zelf opbouwen. En... wie zegt er nou nee tegen een tompouce?
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197270_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de frambozen. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de witte chocolade au bain-marie. Pureer de frambozen met de staafmixer fijn en verwarm de helft van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Roer goed door tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig in delen door de gesmolten chocolade. Spatel alle gepureerde frambozen erdoor. Doe de mousse in de spuitzak en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Rol ondertussen de vellen bladerdeeg uit en snijd er eventueel met behulp van een mal een kerstboom uit (de afsnijdsels gebruik je niet). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Leg 1 bladerdeegkerstboom met het bijbehorende bakpapier op een bakplaat. Leg er een stuk bakpapier en een tweede bakplaat op. Bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en laat minstens 15 min. afkoelen. Bak ondertussen de andere bladerdeegkerstboom op dezelfde manier.
Hak ondertussen de pistachenoten zo fijn mogelijk tot kruim. Doe de poedersuiker in een kom en meng met het water zodat een dik, lopend glazuur ontstaat. Voeg 3-4 druppels kleurstof toe en roer door tot een lichtgroen glazuur.
Bestrijk 1 bladerdeegboom met het glazuur, en druppel de rest van de kleurstof gelijkmatig erover. Maak met de satéprikker een zigzagbeweging door het glazuur voor een mooi marmereffect.
Leg de andere bladerdeegboom op een plank en spuit daar toefjes frambozen-chocolademousse op. Leg de bladerdeegboom met het glazuur naar boven voorzichtig op de mousse. Versier de bovenkant met de meringuetoefjes, mini marshmallows en zilveren parels en bestrooi met de pistachekruim.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)125 g diepvries frambozen
2 blaadjes gelatine
200 g witte chocolade
250 ml verse slagroom
540 g vers bladerdeeg
15 g pistachenoten
200 g poedersuiker
3 el water
7 druppels groene kleurstof
125 g AH Excellent meringuetoefjes
100 g AH Excellent mini marshmallowsterren
1 el AH Excellent zilveren parels
Dit heb je nodig
staafmixer
spuitzak
bakplaten
bakkwast
sateprikker