Bestuif de studentenhaver met 2 tl rosé-gouden glitterdust (per 9 stuks), zodat alles rondom helemaal bedekt is. Tik de overtollige glitterdust eraf.
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep in elke holte van de madeleinevorm 1½ el chocolade. Tik de vorm een aantal keer op het werkblad, zodat er geen luchtbelletjes in zitten. Verdeel de studentenhaver gelijkmatig over het midden van de vormpjes. Laat minimaal 1 uur onafgedekt in de koelkast opstijven. Haal uit de vorm en leg op een bordje in de koelkast. Maak zo ook de rest van de schelpen.
Haal de chocoladeschelpen uit de vorm. Bestrijk de bolle kant van de schelpen, met de bakkwast, met de rest van de glitterdust.
Chocolade-glitterschelpen
Een madeleinevorm kun je ook gebruiken voor mooie chocolaatjes. Met decoratie en glitter zet je deze feestelijke chocoladeschelpen als fantastisch toetje op tafel.
- bereidingstip Maak de schelpen tot 1 week van tevoren. Bewaar op een koele plek in een luchtdicht bakje.
- serveertipServeer met Baileys Hazelnut. Smaak: romig. Herkomst: Ierland. Licht geroosterd, romig en nootachtig. Dé drank voor bij chocolade-glitterschelpen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Chocolade-glitterschelpen
Een madeleinevorm kun je ook gebruiken voor mooie chocolaatjes. Met decoratie en glitter zet je deze feestelijke chocoladeschelpen als fantastisch toetje op tafel.

nagerecht
9 porties
155 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Bestuif de studentenhaver met 2 tl rosé-gouden glitterdust (per 9 stuks), zodat alles rondom helemaal bedekt is. Tik de overtollige glitterdust eraf.
Smelt de chocolade au bain-marie. Schep in elke holte van de madeleinevorm 1½ el chocolade. Tik de vorm een aantal keer op het werkblad, zodat er geen luchtbelletjes in zitten. Verdeel de studentenhaver gelijkmatig over het midden van de vormpjes. Laat minimaal 1 uur onafgedekt in de koelkast opstijven. Haal uit de vorm en leg op een bordje in de koelkast. Maak zo ook de rest van de schelpen.
Haal de chocoladeschelpen uit de vorm. Bestrijk de bolle kant van de schelpen, met de bakkwast, met de rest van de glitterdust.
bereidingstip: Maak de schelpen tot 1 week van tevoren. Bewaar op een koele plek in een luchtdicht bakje.
serveertip:Serveer met Baileys Hazelnut. Smaak: romig. Herkomst: Ierland. Licht geroosterd, romig en nootachtig. Dé drank voor bij chocolade-glitterschelpen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 9 porties)
50 g studentenhaver
3 g AH Excellent glitterdust rosé-goud in potje
200 g kookchocolade 74%
Dit heb je nodig
siliconen madeleinevorm
bakkwast