Flammkuchen-tartelettes

Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!

65 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode ui. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Meng de crème fraîche met het spek-uimengsel en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  3. Vul de tartelettes met het mengsel en bak 15-20 min. in de oven. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren erover.

  • bereidingstipJe kunt de tartelettes een halve dag van tevoren maken, warm voor het serveren ca. 5 min. op in een voorverwarmde oven van 160 °C of 3 min. in de airfryer op 160 °C.
  • biertipServeer een Bitburger Pilsner erbij. Smaak: Pils. Herkomst: Duitsland. Perfect gezelschap bij romige gerechten met vlees, zoals deze flammkuchen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Flammkuchen-tartelettes

Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig