Flatbread met gebakken bruine bonen en komkommersalsa
Bruine bonen van Hollandse bodem hebben een heerlijke romige structuur. Extra lekker met wat frisse groente en hummus op flatbread voor een voedzame vegan maaltijd.
Aan de slag
Snijd de courgette in plakjes van ½ cm. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de courgette 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en haal uit de pan. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in dezelfde koekenpan en verwarm de bonen met de komijn 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in kleine blokjes van ½ cm. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Halveer in de lengte en snijd fijn. Snijd de muntblaadjes fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met de rode peper, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen), munt en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer alles in kommetjes en laat iedereen zijn of haar broodje maken.
Flatbread met gebakken bruine bonen en komkommersalsa
Bruine bonen van Hollandse bodem hebben een heerlijke romige structuur. Extra lekker met wat frisse groente en hummus op flatbread voor een voedzame vegan maaltijd.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199586_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette in plakjes van ½ cm. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de courgette 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en haal uit de pan. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ van de olie in dezelfde koekenpan en verwarm de bonen met de komijn 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in kleine blokjes van ½ cm. Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Halveer in de lengte en snijd fijn. Snijd de muntblaadjes fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de komkommer met de rode peper, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen), munt en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer alles in kommetjes en laat iedereen zijn of haar broodje maken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 courgette
3 el milde olijfolie
200 g Hollandse bruine bonen in blik
1 tl komijnzaad
1 komkommer
½ rode peper
10 g verse munt
1 biologische citroen
4 flatbreads
200 g hummus naturel