Orzo met edamame en geroosterde aubergine
Edamame, of jonge sojaboontjes, vind je vaak in de Aziatische keuken. Maar wist je dat ze ook een heerlijke bite geven aan je orzo? Bovendien is het een bron van eiwitten in een vegan pasta zoals deze!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer vervolgens de plakken. Meng met ¾ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min in de oven. Rooster de laatste 10 min. de amandelen mee.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de orzo, knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water toe, schep om en laat de orzo met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar worden.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Spoel de edamame in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd het basilicum grof.
Roer het citroensap, -rasp, basilicum, aubergine en edamame door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel erover. Serveer met een citroenpartje.
Orzo met edamame en geroosterde aubergine
Edamame, of jonge sojaboontjes, vind je vaak in de Aziatische keuken. Maar wist je dat ze ook een heerlijke bite geven aan je orzo? Bovendien is het een bron van eiwitten in een vegan pasta zoals deze!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer vervolgens de plakken. Meng met ¾ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min in de oven. Rooster de laatste 10 min. de amandelen mee.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de orzo, knoflook en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water toe, schep om en laat de orzo met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar worden.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Spoel de edamame in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd het basilicum grof.
Roer het citroensap, -rasp, basilicum, aubergine en edamame door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel erover. Serveer met een citroenpartje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
4 el milde olijfolie
50 g ongezouten amandelen
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
300 g biologische orzo
½ tl chilivlokken
700 ml kokend water
1 biologische citroen
200 g edamame in blik
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier