Tosti met brie, prosciutto en gekaramelliseerde uitjes
Gek op tosti? Dan moet je deze variant met prosciutto, brie en gekaramelliseerde uitjes proberen. Dit is je nieuwe lievelingstosti!
Aan de slag
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes. Verhit de olie op hoog vuur en bak de venkel 3 min. tot de plakjes zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en schep de uienchutney erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de brie in plakjes. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant met de boter.
Verdeel de helft van de sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden over 2 koude koekenpannen. Beleg met het venkel-uienmengsel, de brie en prosciutto. Top af met de rest van het brood, met de beboterde kant naar boven. Bak 10-15 min. op middelhoog vuur tot het brood lichtbruin en knapperig is en de brie gesmolten. Keer halverwege om.
Haal de tosti’s uit de pan, beleg met de rucola, halveer en serveer direct.
Tosti met brie, prosciutto en gekaramelliseerde uitjes
Gek op tosti? Dan moet je deze variant met prosciutto, brie en gekaramelliseerde uitjes proberen. Dit is je nieuwe lievelingstosti!
null personen
525 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes. Verhit de olie op hoog vuur en bak de venkel 3 min. tot de plakjes zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en schep de uienchutney erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de brie in plakjes. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant met de boter.
Verdeel de helft van de sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden over 2 koude koekenpannen. Beleg met het venkel-uienmengsel, de brie en prosciutto. Top af met de rest van het brood, met de beboterde kant naar boven. Bak 10-15 min. op middelhoog vuur tot het brood lichtbruin en knapperig is en de brie gesmolten. Keer halverwege om.
Haal de tosti’s uit de pan, beleg met de rucola, halveer en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
1 venkelknol
1 el milde olijfolie
1½ el uienchutney
200 g roombrie
8 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
80 g Prosciutto di Parma
40 g biologische rucola