Spicy bananenbrood uit de airfryer van London Loy
London's geheim voor het perfecte bananenbrood? Maak het in de airfryer en voeg wat spice toe aan het beslag.
15 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten
15 ingrediënten
Aan de slag
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Prak ⅔ van de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter en basterdsuiker toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel.
Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Hak de pecannoten grof. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het bananen-eimengsel en spatel samen met de specerijen, het zout, de rode peper, pecannoten en het kokosrasp erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Halveer de rest van de banaan in de lengte en verdeel erover. Bak in 55-60 min. op 150˚C. in de airfryer gaar. Dek na 25 min. af met aluminiumfolie.
Check na 45 min. of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd de bananencake in plakken en bestrooi met de sinaasappelrasp.
Spicy bananenbrood uit de airfryer van London Loy
London's geheim voor het perfecte bananenbrood? Maak het in de airfryer en voeg wat spice toe aan het beslag.
null personen
15 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Prak ⅔ van de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter en basterdsuiker toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel.
Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Hak de pecannoten grof. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het bananen-eimengsel en spatel samen met de specerijen, het zout, de rode peper, pecannoten en het kokosrasp erdoor.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Halveer de rest van de banaan in de lengte en verdeel erover. Bak in 55-60 min. op 150˚C. in de airfryer gaar. Dek na 25 min. af met aluminiumfolie.
Check na 45 min. of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd de bananencake in plakken en bestrooi met de sinaasappelrasp.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
115 g ongezouten roomboter
3 rijpe bananen
2 scharreleieren
130 g bruine basterdsuiker
1 rode peper
50 g ongezouten pecannoten
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
2 tl gemalen kaneel
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen anijszaad
¼ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl zout
75 g biologische kokosrasp
1 sinaasappel
Dit heb je nodig
cakevorm (22cm, ingevet)
airfryer