Spicy bananenbrood uit de airfryer van London Loy
bewaar
bewaar

Spicy bananenbrood uit de airfryer van London Loy

London's geheim voor het perfecte bananenbrood? Maak het in de airfryer en voeg wat spice toe aan het beslag.

15 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Prak ⅔ van de bananen met een vork heel fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter en basterdsuiker toe. Mix met de handmixer tot een glad mengsel.

Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Hak de pecannoten grof. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het bananen-eimengsel en spatel samen met de specerijen, het zout, de rode peper, pecannoten en het kokosrasp erdoor.

Verdeel het beslag over de cakevorm. Halveer de rest van de banaan in de lengte en verdeel erover. Bak in 55-60 min. op 150˚C. in de airfryer gaar. Dek na 25 min. af met aluminiumfolie.

Check na 45 min. of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Snijd de bananencake in plakken en bestrooi met de sinaasappelrasp.

combinatietipLekker met wat gezouten roomboter.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spicy bananenbrood uit de airfryer van London Loy

London's geheim voor het perfecte bananenbrood? Maak het in de airfryer en voeg wat spice toe aan het beslag.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig