Gevulde kip met romige spinazie en aardappelpuree
bewaar
bewaar

Gevulde kip met romige spinazie en aardappelpuree

Een avg'tje maar dan net even wat uitgebreider. Voor het oog dan. Want deze gevulde kipfilet met puree heb je toch al in een halfuur op tafel getoverd.

30 min. bereiden

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 4 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Druk overtollig vocht eruit met de achterkant van een lepel. Snijd ⅙ van het mengsel fijn en meng met de ricotta en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Snijd de kipfilets in de lengte doormidden, maar snijd niet helemaal door. Vouw open, schep het spinaziemengsel er aan 1 kant op en vouw dicht.

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de kip 10-12 min. op middelhoog vuur, keer halverwege om. Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Meng de rest van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

Verdeel de puree en de rest van de spinazie over borden. Snijd de kip in plakjes en verdeel erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde kip met romige spinazie en aardappelpuree

Een avg'tje maar dan net even wat uitgebreider. Voor het oog dan. Want deze gevulde kipfilet met puree heb je toch al in een halfuur op tafel getoverd.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig