Hummus met geroosterde groente en aardappeltjes uit de airfryer
Dol op hummus? Dan ga je gegarandeerd smullen van deze gezonde hummusbowl met geroosterde groente en aardappeltjes uit de airfryer. Tip: maak de hummus in de blender met ijsblokjes voor een extra gladde crème.
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes van 2 cm. Snijd het kapje van de bol knoflook. Doe de broccoli en knoflook in het mandje van de airfryer (het rooster gebruik je niet). Besprenkel met de helft van de milde olijfolie. Bak 15 min. op 180 °C
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudgeel.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de munt, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) door de tomaten.
Laat de kikkererwten uitlekken, vang het vocht op. Haal de knoflook uit de airfryer en wip met een mes de tenen uit de bol. Doe de kikkererwten, 50 ml kikkererwtenvocht (per 4 personen), de gepofte knoflook, 3 el citroensap (per 4 personen), de tahin, extra vierge olijfolie en de komijn in een kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hummus over borden en schep de groente, aardappelen en tomatensalade erop.
Hummus met geroosterde groente en aardappeltjes uit de airfryer
Dol op hummus? Dan ga je gegarandeerd smullen van deze gezonde hummusbowl met geroosterde groente en aardappeltjes uit de airfryer. Tip: maak de hummus in de blender met ijsblokjes voor een extra gladde crème.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198045_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes van 2 cm. Snijd het kapje van de bol knoflook. Doe de broccoli en knoflook in het mandje van de airfryer (het rooster gebruik je niet). Besprenkel met de helft van de milde olijfolie. Bak 15 min. op 180 °C
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudgeel.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de munt, het citroenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) door de tomaten.
Laat de kikkererwten uitlekken, vang het vocht op. Haal de knoflook uit de airfryer en wip met een mes de tenen uit de bol. Doe de kikkererwten, 50 ml kikkererwtenvocht (per 4 personen), de gepofte knoflook, 3 el citroensap (per 4 personen), de tahin, extra vierge olijfolie en de komijn in een kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hummus over borden en schep de groente, aardappelen en tomatensalade erop.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)800 g broccoli
1 bol knoflook
2 el milde olijfolie
500 g bakaardappeltjes
250 g cherrytomaten
5 g verse munt
1 citroen
800 g kikkererwten in blik
50 g tahin
2 el extra vierge olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
Dit heb je nodig
airfryer
staafmixer